In de buurt van Schoorl

Bergen & Bergen aan Zee

In Bergen vindt u een gezellig centrum met een groot aantal restaurants en terrassen. Ook om te winkelen kunt u hier terecht, er zijn vele leuke winkels die vaak ook op zondag geopend zijn.

Museum Kranenburgh is ook een bezoekje waard. Hier kunt u het werk bekijken van kunstenaars van de Bergense School, maar er is ook hedendaags werk.

In Bergen ligt de oudste midgetgolfbaan van het land, de Merelhof. Het is een van de laatste banen waar nog op gravel wordt gespeeld. Een gezellige, sfeervolle baan waar u ontspannen een balletje kunt slaan!

Als het een dag wat minder weer is kunt u terecht in zwembad Hippos de Beeck. Het overdekte zwembad heeft een sportbad en een recreatiebad. Voor ieder wat wils.

Het hele jaar door worden er in Bergen leuke evenementen georganiseerd. Een van de bekendste is wel lichtjesavond, gehouden op de eerste woensdag in augustus. Het centrum van het dorp is dan sfeervol verlicht door vele lichtjes die door de bewoners worden geplaatst.

Ook in Bergen worden in de zomermaanden diverse markten georganiseerd. Zo is er de kunstmarkt, elke donderdag en op diverse data zijn er boekenmarkten in het centrum. Op onze evenementenpagina vindt u een overzicht hiervan.

In Bergen aan Zee kunt u nog een bezoek brengen aan het Zeeaquarium waar u roggen kunt aaien en het 15 meter lange potvisskelet kunt bewonderen.