Zomeractiviteiten 2016

De bingo op Camping Jamarco is weer begonnen. Elke maandag en donderdag bent u welkom bij Camping Jamarco om mee te spelen met het altijd gezellige spel. Er zijn weer leuke prijzen te winnen, maar de gezelligheid staat voorop. De bingo start om 20.30 uur bij Camping Jamarco, die u vindt aan de Bovenweg 47 in Schoorl.

Van 28 juli tot 2 augustus is er kermis in Groet. De kermis is kleinschalig maar wel heel gezellig met een aantal leuke attracties voor de kinderen.

Ook het Buitencentrum Schoorlse Duinen heeft weer leuke activiteiten. Op 28 juli en 4 augustus is er een Zwoele Zomeravondwandeling. Deze start om 19.30 en duurt ongeveer twee uur.

Als u liever fietst dan zijn er ook mogelijkheden. Op 27 juli is er een Naaldbomenfietstocht en op 31 juli kunt u meefietsen naar de dennenorchis. Dit is een zeldzaam plantje dat volop groeit in de Schoorlse Duinen.

De hele maand augustus is er een bijententoonstelling in het Buitencentrum. Deze kunt u gratis bezoeken.

Zondag 7 augustus kunt u met de boswachter mee om de Schoorlse duinen te verkennen met de Segway. Of u kiest voor de Grote griezels enge beestjes wandeling, waarbij u de wonderlijke wereld van kevers, spinnen en bijen gaat ontdekken. Alle data voor deze en andere activiteiten vindt u op onze evenementenpagina.

Dan willen we u nog attent maken op lichtjesavond in het centrum van Bergen. Op woensdag 3 augustus is het centrum verlicht met allemaal kleine lichtjes. De eerste lichtjesavond vond plaats in 1926 en het is sindsdien uitgegroeid tot een bijzonder evenement, dat zeker een bezoekje waard is. Houd u er wel rekening mee dat het centrum van Bergen vanaf 19.00 wordt afgesloten voor verkeer.

Wist u dat er sinds kort in Schoorl een escape-room is? In een escape-room wordt u met een groepje opgesloten in een kamer en is het de bedoeling om binnen een bepaalde tijd uzelf te bevrijden. Dat gaat door de puzzels en raadsels die u op moet lossen binnen een bepaalde tijd. Een spannende ervaring is het zeker!

Er zijn twee varianten voor volwassenen en ook twee varianten voor kinderen. Meer info vindt u op de Facebook-pagina van de escape-room.