Wandelen in de winter

De komend maand staan er weer wandelingen op onze evenementenkalender. Het eerste weekend van februari staan er twee nachtwandelingen op het programma die vertrekken bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Vrijdagavond kunt u mee met de Nachtwakerexcursie. U gaat met de Nachtwaker op stap om de duinen te verkennen. Wilt u liever mee met de Nachtdierenexcursie, dan kan dat ook. Na een korte inleiding over de nachtdieren gaat u op stap in het donker. Beide wandelingen vertrekken om 19.30 bij het Buitencentrum.

Een paar weken later staan er een mooie wandeling voor overdag op de agenda, de zintuigentocht. De juiste data vindt u op onze evenementenkalender.

U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid de bossen en duinen in voor een wandeling. Dan kunt u een route uitkiezen die deel uitmaakt van het wandelnetwerk van Staatsbosbeheer. De routes zijn duidelijk aangegeven met gekleurde bordjes. Er is ook een kaart te koop bij het Buitencentrum met alle routes.

Naast al deze heerlijke winterse wandelingen is er ook elke zondag live muziek te beluisteren in Strandpaviljoen Struin. Komende zondag is er een optreden van Irish Demand en de week erna treedt Carlos Valdes op. Deze zanger/gitarist speelt diverse nummers in het Nederlands, Engels en Italiaans. Ook deze activiteiten zijn terug te vinden op onze evenementenkalender.

Tot slot maakt Schoorl zich weer op voor de 39e editie van de Groet uit Schoorl run die dit jaar plaats zal vinden op zondag 14 februari.

Heeft u de komende weken dus zin in een winterse wandeling dan bent u in duindorp Schoorl aan het juiste adres!