Wandel-, Fiets- en Paardenroutes

Het Schoorlse bos- en duingebied is bij uitstek geschikt voor een wandeling of fietstocht. Vanaf het bezoekerscentrum zijn diverse wandelroutes uitgezet. Er zijn routes geschikt om met kinderen te lopen maar ook langere routes voor ervaren wandelaars. De routes zijn duidelijk gemarkeerd met verschillende kleuren. Kaarten met routes zijn ook te verkrijgen bij het Buitencentrum.

Europese wandelingen heeft een aantal mooie routes uitgezet in de omgeving van Schoorl. Zo is er de Aagtdorp duinwandeling van 7 km die u kunt downloaden via deze link. U kunt de auto parkeren naast Duinmanege Poelenburgh.

Er is ook een wandeling van ruim 12 km door de Schoorlse Duinen en er is de de Hargen aan Zee route, die u langs het strand leidt naar de Schoorlse Duinen en Groet.

U kunt deze routes vinden via onderstaande links.
Schoorlse duinen rondwandeling 12,6 km
Hargen aan zee noordroute 7,8 km

Fietsen in Schoorl en omgeving.

Via de Fietsknooppunten kunt u routes vinden om te fietsen. Deze website biedt gratis een aantal mooie fietsroutes aan die u kunt downloaden. Zo is er bijvoorbeeld de “De Schoorlse Duinen knooppuntenroute” van 35 km, die start in Bergen en u langs de kust via Schoorl naar Petten brengt.

Er is ook een fietsroute uitgezet die start bij het Buitencentrum. Via deze link kunt u de diverse wandel- en fietsroutes vinden die vertrekken vanaf het Buitencentrum.

Er is in Schoorl een uitdagende mountainbike route uitgezet. De route is 15 km lang en is gemarkeerd met houten palen. Deze routekaart is te verkrijgen bij het Buitencentrum.

Paardenliefhebbers kunnen terecht in de Schoorlse duinen voor een rit op de 30 km ruiterpaden die het gebied rijk is. Via deze link vindt u meer informatie over de ruiterpaden en de mogelijkheden om uw trailer te parkeren.