Nazomeren in Schoorl

Wat is er nu heerlijker dan met dit mooie nazomer weer nog even te genieten. Dat kan in Schoorl nog volop.

De Zonnetrein rijdt tot en met november nog op zondag en woensdag. De ongeveer anderhalf uur durende tocht brengt u langs de mooiste plekjes van het Schoorlse bos- en duingebied. De trein is voor iedereen toegankelijk. De ritten starten bij het bezoekerscentrum Schoorlse Duinen en daar kunt u ook terecht voor meer informatie.

De kofferbakmarkten in Schoorl zijn ook gedurende de maand september nog te vinden op het terrein aan de Sportlaan, van half tien tot vier uur.

Voor de wandelliefhebbers staan er weer mooie wandelingen op het programma die allemaal vertrekken bij het bezoekerscentrum. Zo is er op zaterdag 17 september een Volle maan wandeling. De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Zondagochtend start er om 11.00 uur een wandeling met als thema “Overleven in de Schoorlse Duinen”.

Op zaterdag 25 september staat de eerste echte herfstwandeling op het programma. Een wandeling voor het hele gezin, waarbij de boswachter u meeneemt en van alles zal vertellen over de vele paddenstoelen die het bos rijk is. Wist u dat er wel meer dan 1000 soorten paddenstoelen groeien in het Schoorlse bos- en duingebied? De wandeling is ook elke zondag in oktober en start om 11.00 uur. Ook hier geldt, aanmelden en meer informatie bij het bezoekerscentrum.

Voor de kleintjes is er zondag 25 september in het bezoekerscentrum een voorstelling van poppentheater Belletje Sterk. De aanvangstijden zijn 11.00 en 14.00 uur.

Een heel andere activiteit op 25 september is de Klimduinrun. Deze bijzondere wedstrijd is voor veel sporters een uitdaging! Het Klimduin is een ruim 50 meter hoge zandberg en een keer per jaar vindt deze wedstrijd plaats. Met de vele terrasjes die er rondom de Klimduin te vinden zijn is het goed toeven op het Rode Leeuwplein in Schoorl. De Klimduinrun start om 13.00 uur.

Tot slot willen we u nog attent maken op een Brocantemarkt in Bergen op zondag 25 september. De markt is te vinden aan de Ruïnelaan in Bergen en u vindt er kraampjes met servies, linnengoed, kasten, verlichting en nog veel meer. In Bergen zijn ook de terrassen geopend en kunt u na het slenteren op de markt lekker nagenieten.

De komende weken is er nog genoeg te beleven in Schoorl en omstreken. Er zijn voldoende recreatieverblijven waar u terecht kunt als u er nog een paar dagen tussenuit wilt. Via deze link vindt u een overzicht van alle mogelijkheden.