Activiteiten in de meimaand

Ook deze lente is er in Schoorl en omstreken weer van alles te beleven. Uiteraard zijn er weer leuke activiteiten georganiseerd door Staatsbosbeheer.

Wat dacht u van een roofvogel fiets-excursie? Op zondag 7 en zondag 14 mei vertrekt deze tocht door de Schoorlse Duinen om allerlei roofvogels in het gebied te spotten. Voorafgaand aan de tocht krijgt u een presentatie van de gids om vervolgens de mooiste uitkijkpunten aan te doen tijdens de tocht.

Op zondag 7 mei is er ook weer een tocht met de Segway. Na een introductie van 15 minuten gaat u met de boswachter op pad.

Op woensdag 10 mei is er een volle maanwandeling. Met de gids dwaalt u door de verlaten bossen en duinen, slecht verlicht door het schijnsel van de maan.

Zondag 21 mei is er een buitendag bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Er zijn dan vele leuke activiteiten voor de kinderen zoals timmeren, knutselen en broodjes bakken.

Voor de vroege vogels is er op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, dauwtrappen. Vanaf 4.45 kunt u vertrekken voor deze tocht. De wandelingen variëren in lengte van 8 tot 25 km en na afloop kunt u genieten van een gezond ontbijt.


Iedere zondag is er ook weer de bekende kofferbakmarkt aan de Sportlaan in Schoorl. De markt is er van 9 uur tot 16.00 uur.

In Alkmaar kunt u elke vrijdag weer de kaasmarkt bezoeken. Deze markt is tot 29 september op het Waagplein te vinden.


Een bezoek aan Schoorl is altijd de moeite waard, u kunt prachtig wandelen in het schitterende duin- en bosgebied en na afloop zijn er genoeg gelegenheden voor een kopje koffie of een diner.

Bent u op zoek naar een overnachting is het mooie dorp dan vindt u op onze website genoeg adresjes.