De lente lonkt.

Op 25 maart gaat de Kaasmarkt van Alkmaar weer van start. Deze markt trekt jaarlijkse vele bezoekers naar Alkmaar en is een waar schouwspel om naar te kijken. Hoewel de kaasmarkt officieel om 10.00 uur begint is het de moeite waard wat eerder aanwezig te zijn. Om 9.50 uur worden de bezoekers welkom geheten en wordt de belluider geïntroduceerd. Om 10:00 uur gaat de markt dan officieel van start. De markt duurt tot 12.30 uur.

De kaasmarkt is elke vrijdag van 25 maart tot en met 2 september. Meer informatie over de kaasmarkt vindt u op www.kaasmarkt.nl.

Na de kaasmarkt kunt u nog een bezoek brengen aan het Kaasmuseum, dat gelegen is in het prachtige Waaggebouw. De openingstijden van het Kaasmuseum en verdere informatie vindt u op www.kaasmuseum.nl.

Voor een overzicht van de reguliere weekmarkten kunt u terecht op onze website.

In Bergen is een kaasboerderij die u kunt bezoeken. Kaasboerderij de Franschman is gelegen aan de Herenweg 5. De boerderij is op zaterdag te bezichtigen en heeft een eigen winkel waar de kaas verkocht wordt. De openingstijden en de locatie vindt u op de website van de boerderij kaasboerderijdefranschman.nl.

Wist u trouwens al dat er in Schoorl ook een hele gezellige kaasboer te vinden is. Bij Kaasboer Niek op de Paardenmarkt is het niet alleen gezellig maar vooral smullen geblazen voor kaasliefhebbers. Voor een uitgebreid assortiment kaas en goed advies bent u hier aan het juiste adres.

Kaasboer Niek is bovendien finalist in de competitie Beste Boerenkaas Specialist 2016.

Op 27 maart, 1e Paasdag gaat de zonnetrein weer rijden door het mooie bos- en duingebied van Schoorl. De trein rijdt ook op 2e Paasdag en daarna elke woensdag en zondag. De tocht duurt ongeveer 1½ uur en kaartjes kunt u kopen bij het Buitencentrum de Schoorlse Duinen, dat ook het startpunt is van deze mooie tocht.

Met de lente in het vooruitzicht staan er nog meer leuke activiteiten op onze evenementenkalender. Natuurlijk vindt u bij het Buitencentrum de Schoorlse Duinen weer mooie wandelingen en er is een buitenmarkt te bezoeken op 20 maart. U kunt die dag ook met de Segway door het bos- en duingebied rijden onder begeleiding van de boswachter. Er staan ook weer avondwandelingen op het programma, deze zijn op vrijdag 25 maart. Wat is er nu spannender dat in het donker het bos te verkennen met de boswachter?

Op 20 maart is er het Lentefeest in de Schaapskooi te Bergen. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u er terecht om de lammetjes te bewonderen.

Tot slot is er elke zondag Theater aan Zee bij strandpaviljoen Struin met de komende weken onder andere optredens van René van Kerckhoven en Thea van Hulst

Voor meer informatie over Schoorl en omstreken kunt u natuurlijk terecht op onze website schoorlaanzee.info.

Wij wensen u weer veel plezier in Schoorl en omstreken de komende tijd!