Camperduin

Camperduin is de meest noordelijk gelegen plaats. Ook hier vindt u weer een prachtig strand dat deel uitmaakt van het project “Kust op Kracht”. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond met het brede zandstrand als resultaat. Waar voorheen de Hondsbossche Zeewering lag is nu een groot zandstrand verschenen, met nieuw aangelegde duinen.

Ook bijzonder en uniek in Nederland is de lagune die zich hier bevindt. Via een aantal mooi aangelegde wandelpaden kunt u de lagune bereiken. Het strandmeer is gelegen tussen de duinen. In de zomermaanden worden er leuke activiteiten georganiseerd rondom de lagune.

Komende jaar wordt er op het strand van Camperduin nog een houten speelschip gebouwd. Het idee voor het schip is gebaseerd op de zeeslag bij Camperduin in 1797.

Het zeeschip zal er uit komen te zien als een scheepswrak en het zal ongeveer 30 meter lang worden. Gegarandeerd veel speelplezier vanaf juni 2016.

Als u Camperduin met de fiets bezoekt kunt u uw weg vervolgen richting Petten over het nieuw aangelegde fietspad met uitzicht op het strand en de duinen.

Wilt u even uitrusten en genieten van de prachtige omgeving dan zijn er twee strandpaviljoens waar u terecht kunt. Bovenaan de strandafslag vindt u strandpaviljoen Struin, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de lagune. Op het strand zelf vindt u strandpaviljoen Luctor et Emergo. Op het terras kijkt u uit op het brede strand, de nieuwe duinen en natuurlijk de zee.

Camperduin is met dit prachtige en unieke strand zeker een bezoekje waard!

In Camperduin is ook een vogelreservaat te vinden, de Putten. Dit reservaat is aangelegd om de dijk te versterken met klei. Het is een gebied dat voornamelijk uit water bestaat, waarin eilandjes zijn gecreëerd voor de vogels.

Tijdens de zomermaanden worden er kofferbakmarkten georganiseerd (zie onze evenementen pagina voor de juiste data) en vindt het jaarlijkse wrakhoutfestival plaats. Dit festival is een voortzetting van lichtjesavond. Het is uitgegroeid tot een gezellig feest met muziek en activiteiten.